Arnela Smajlović se javila: Živa je i zdrava, evo s kim je otišla

Iako je nekoliko osoba bilo upoznato gdje idem, očito je došlo do nesporazuma.

Ja sam punoljetna osoba koja je sa svojom voljom i čistom svijesti prihvatila brak, napisala je Arnela.

Nakon što je porodica jučer policiji prijavila nestanak Arnele Smajlović iz Sarajeva s nizom detalja njenog kretanja te detaljnim opisom, putem maila našoj redakciji se javila

djevojka koja je u tekstu kazala da se udala svojom voljom.

 

– Postupila sam na ovaj način, jer godinama unazad nemam privatnost. Otišla sam za svojom srećom. Iako je nekoliko osoba bilo upoznato gdje idem, očito je došlo do nesporazuma.

Ja sam punoljetna osoba koja je sa svojom voljom i čistom svijesti prihvatila brak i otišla da živim svoj život. Neki od članova porodice su znali,

ali očito su bili nezadovoljni mojim izborom pa su reagirali tako. Odlično sam i molim ih da se ne sikiraju za mene – napisala je u mailu.

Ona je u mailu poslala fotografije i fotografije dopisivanja sa članovima svoje porodice.

– Ako je to uopšte potrebno, jer sam punoljetna i psihički zrela da odlučujem za sebe – piše u mailu.

A ovako je to jučer izgledalo:

Prema zvaničnim podacima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer je u Policijsku Upravu Novi Grad došao Z.K. i prijavio da je oko 13 sati sa adrese stanovanja u

ulici Mihaljevska otišla njegova kćerka Arnela (Salke) Smajlović koja je rođena 2. decembra 1990. godine sa prijavljenom adresom prebivališta u ulici Nerkeza Smailagića.

Djevojka se sa adrese u Mihaljevskoj ulici udaljila Passatom, a to vozilo je kasnije pronađeno ispred zgrade u ulici Nerkeza Smailagića.

Prilikom odlaska od kuće Arnela je na sebi imala crnu haljinu, crni mantil i crni nikab (maramu kojom pokriva kosu), crne patike sa bijelim đonom i crnu tašnu sa kaišem boje zlata.

Prema opisu iz prijave Arnela je visine oko 175 centimetara, oči su joj tamno smeđe boje, srednje je tjelesne građe i ima ožiljak ispod lijevog oka.

Ipak na kraju se sve sretno završilo.