Armenski prvak otišao u rat i poginuo, a i bivši nogometaš Armenije

ARMENSKA powerlifting federacija (APF) objavila je kako je višestruki državni prvak u dizanju utega Tatul Harutyunyan (33) poginuo u borbama u Nagorno-Karabahu.

Vijest o Harutyunyanovoj smrti objavljena je na Facebooku bez detalja.

” S velikom tugom javljamo kako je tijekom borbe poginuo član APF-a, višestruki prvak Armenije i dobar prijatelj Tatul Harutyunyan. Počivaj u miru, heroju ”,

navodi se u objavi.

Armenija i Azerbajdžan su se prije deset dana međusobno optužili za prekogranične napade, a dvije države odbijaju i pritisak međunarodnih zajednica

da održe mirovne pregovore dok se njihov sukob u regiji Nagorno-Karabah pretvara u punokrvni rat.

 

Obje države izvijestile su o prekograničnoj pucnjavi, zapadno odcijepljene regije Nagorno-Karabah oko koje je izbio sukob između azerbejdžanskih i armenskih snaga.

Ovi incidenti predstavljaju dodatnu eskalaciju sukoba, iako Rusija, Sjedinjene Države i druge zemlje pozivaju na suzdržanost.

Tijekom vikende je Baku priopćio kako je drugi po veličini azerbejdžanski grad Ganja granatiran s armenske strane, a Erevan tvrdi da je

azerbajdžanske snage granatirale Stepanakert, veliki naseljeni centar u Nagorno-Karabahu s većinskim armenskim stanovništvom.

Aktualni sukobi jedna su od najgorih eskalacija u povijesti sporova zbog Nagorno-Karabahe, enklave s većinskim armenskim stanovništvom.

Sukobi su počeli 27. rujna.

“Tužne vijesti s fronta. Naš bivši nogometaš Liparit Dashtoyan pridružio se armenskoj vojsci i život ostavio za domovinu.
Počivaj u miru, junače”, saopćio je Alashkert na Facebook stranici.