APOKALIPTIČNE SCENE: Pao ogroman meteorit!!!

Vlasti ne isključuju mogućnost uvođenja vanredne situacije, saopštio je rukovodilac Verhnjeburejinskog rejona Aleksej Maslov.

udeći po svemu, meteorit je bio ogroman, ako je mogao da prekrije korito reijke slojem visokim 40 metara. Na lice mjesta su upućene dve grupe: jedna iz Verhnjeburejinskog rejona, a druga iz Amurske oblasti. One imaju satelitski telefon i dozimetre za utvrđivanje nivoa radijacije. U Burejskoj hidroelektrani nekoliko dana se bilježi smanjeni dotok vode u vještačko jezero, a stručnjaci nisu mogli da utvrde uzrok toga. Nadam se da će grupe uskoro stići na lice mjesta i da ćemo dobiti detaljnije podatke”, kazao je rukovodilac Verhnjeburejinskog rejona Aleksej Maslov.

Prema dostupnim podacima, korito reke Bureje zatrpano je na mestu udaljenom oko 70 kilometara od najbližeg naselja Čekunda. O tome je obavešten ministar za vanredne situacije Rusije.

Maslov je istakao da će, u slučaju da meteorit preusmerava vodu iz reke, zbog čega može doći do poplave, biti proglašeno vanredno stanje. U procenu situacije uključeni su i sateliti iz svemira.