Ako je 1+4 = 5 koliko je 8+ 11 =??

Ako niste sigurni nudimo vam rješenje na videu 😀

 

Odlučio Mujo malo da renovira stan, pa kaže sebi idem prvo tapete promijeniti. Sjeti se da je Haso njegov jaran, koji živi u stanu ispod njega, mijenjao tapete. Stan je isti po veličini, pa ga ode pitati za savjet. -Je li, bolan, Haso, ti si mijenjao tapete? –Jesam, Mujo, jarane! –Pa koliko si rolni kupio? – pita Mujo. –Dvadeset – kaže mu Haso. Ode Mujo u prodavnicu, kupi davdeset rolni tapeta, počne lijepiti, izlijepi cijeli stan i ostane mu osam rolni. Ode opet kod Hase i onako s vrata: –Bolan ti mi, Haso reče da si kupio davdeset rolni tapeta!!! –Jašta sam, Mujo. –Ali bolan meni je ostalo osam rolni! A Haso će ti: i tebi ostalo osam?? ahhh čudno pa i meni ostalo osam rolni!!!

Ulazi učiteljica u razred, pogleda na tablu i ljuto upita: -Ko je nacrtao pe**s na tabli?! Sva djeca šute. Učiteljica ljutito kaže učenicima: -Hajde sada,lijepo, svi zažmirite! Sva djeca zažmire. -Da li je zažmirio i onaj što je nacrtao pe**s na tabli? -Jesam!, odgovori Perica.

Novovenčani par je bio u braku dve nedelje. Muž, iako jako zaljubljen, nije mogao dočekati da izađe napolje i zatulumari sa svojim prijateljima,pa je rekao svojoj novoj ženi:  – “Draga, vraćam se odmah.” – “Gde ćeš dušo?” pitala je žena. – “Idem u kafić lepotice. Idem na pivo.” – “Želiš pivo ljubavi?” Otvorila je vrata hladnjaka i pokazala mu 25 različitih vrsta piva iz 12 raznih zemalja: Nemačke, Nizozemske, Češke, Engleske, itd. Muž nije znao šta napraviti, a jedino što mu je palo na pamet da kaže bilo je: – “Da malena..ali u kafiću…znaš…imaju ledene čaše…” Nije stigao ni završiti rečenicu kada ga je žena prekinula govoreći: – “Želiš ledenu čašu najdraži?” Uzela je veliku kriglu iz zamrzivača, ledenu tako da se naježila čim ju je uzela u ruke. Muž, već pomalo bled kaže: – “Da, dušice, ali u kafiću imaju i one super grickalice… Neću dugo, odmah ću se vratiti. Obećavam. OK?” – “Želiš grickalice medeni?” Otvorila je ormarić i počela vaditi chips, kikiriki, kokice… – “Ali mila moja… u kafiću… znaš… psuju i govore ružne reči. – “Želiš ružne reči, kretenu? Popij svoje jebeno pivo u svojoj jebenoj ledenoj krigli i pojedi te jebene grickalice, ti si sada oženjen i nigde ti ne ideš! Jasno debilu?