Aca Lukas: Pevači ih mole za pesme, uvlače im se, a sad ih nazivaju džihadistima

Ponovo su aktuelni napadi na Jalu i Bubu na temu od pre nekoliko godina, kada su optuživani da šire govor mrznje protiv Srba.

Povodom ovoga oglasio se i Aca Lukas koji sa njima nastupa u Areni za Novu godinu.

Lukas smatra da ovi komentari na račun Jale i Bube imaju veze sa njim i da su počeli od dana kada je objavljeno da će zajedno pevati u Areni za doček 2019.

Jala Brat, Buba Koreli i Aca Lukas, Foto: Nikola Tomić

– Ja zaista na ovo moram da reagujem, jer ovo što se sada dešava bukvalno ima veze isključivo sa mnom! Naime ovi organizovani napadi, navodno na Jalu i Bubu su počeli onog dana kada je objavljeno da ćemo zajedno u Areni beogradskoj pevati za doček! Odjednom su se pojavili takozvani veliki Srbi i patriote (po potrebi)! Da vas podsetim: ova dva momka, inače pre svega dva sjajna umetnika, su ako se sećate imali do sada bezbroj nastupa u Srbiji i ni na jednom nije igla mogla da padne. Trenutno su najpopularniji izvodjači u regionu! Elem, nisam do sada čuo da se neko bunio i pominjao nekakve njihove izjave i bla bla! Nego baš sada kada sarađuju sa Lukasom! Sada slede napadi na mene zašto ja saradjujem sa opet bla bla! Pa veliki Srbi niste pravili frku kada su ova dva momka imala koncert na Tašu pred 15.000 ljudi! Onda niste bili veliki Srbi nego ste i išli na koncert! Ali sada nekom smeta što Novu godinu pevaju sa Lukasom, jer imate interes! Znate da 10.000 prodatih karata u Areni udara na ostale dočeke u gradu! Pa gospodo, j*be mi se za ostale dočeke u gradu! Je l’ to znači da ja treba da sedim kući, da bi ostali bili srećni i zadovoljni! Pritom napadate momke na nekakvoj verskoj i nacionalističkoj osnovi, zato što vam verovatno negde izbiše pare iz džepa!!! Interesuje me koja je to cifra u pitanju, koja počinje da budi vaš patriotski osećaj! Pritom 90% srpske estrade, je na listi čekanja ili je kupilo pesme od ova dva inače sjajna autora. Ostali su na čekanju i mole ih za pesme i duete, a sada ih odjednom nazivaju džihadistima! Bezobrazno vređaju momke, a verovatno znaju da je njegova (Jalina) majka Srpkinja.
Pola srpske estrade viri ovoj dvojici momaka iz dupeta! A sada konstruišu napade na verskoj osnovi na njih! Zato što sada sarađuju sa Lukasom, koji uzgred, jedini nije od njih uzeo i tražio pesmu! Ja kao što znate nikada nisam poricao i ponosan sam na svoju nacionalnost, ali nikada po toj osnovi, a ni verskoj, nisam birao prijatelje i saradnike! Jedini kriterijum je bio ljudski i poslovni, kada je muzika u pitanju! I da znate, nikakve tu verske i nacionalne podele oko mene dok sam živ – poručio je Lukas.

(Telegraf.rs)

 

Amar Hodžić i Jasmin Fazlić, poznatiji kao Buba Koreli i Jala Brat, pre nego što su počeli da sarađuju s brojnim pevačkim zvezdama i da nastupaju u Beogradu, bili su poznati samo po tome što su na društvenim mrežama pozivali na linč, vešanje i klanje Srba.

Za dvojicu repera iz Sarajeva prvi put smo čuli pre tri godine, kada su se pojavile njihove autorske pesme, koje je najpre izvodila Maja Berović, a kasnije i druge domaće zvezde. Za kratko vreme su postigli vrtoglavi uspeh, što je rezultiralo time da sve češće nastupaju u srpskoj prestonici, i to za astronomske svote novca – 14.000 evra za jedno gostovanje u klubu, a u junu su na stadionu Tašmajdan održali prvi koncert pred 15.000 ljudi.

Međutim, kad se malo bolje analizira njihova celokupna karijera, ispostavlja se da je početak fenomena Jale i Bube bio još pre jedne decenije, s tim što on nije bio povezan s muzikom, već s raspirivanjem mržnje i pozivanjem na linč Srba. Preko Jutjub naloga svoje izdavačke kuće “Imperija”, reperi su pre devet godina objavili nekoliko ovakvih poruka koje sadrže eksplicitnu nacionalnu mržnju.

Amar Hodžić, alijas Buba Koreli, pre dve i po godine bio je čak i u zatvoru zbog dilovanja droge. Pisalo se da je kod njega pronađen kokain, zbog čega je završio u KP domu u Sarajevu, gde je proveo godinu dana zajedno sa još 12 osoba koje su tada uhvaćene u prodaji veće količine narkotika. Njima je u junu 2015. prvo određen jednomesečni pritvor, koji je stalno produžavan, pa su zatvorske ćelije napustili tek u maju 2016. godine.

Ovakve i slične ispade sarajevski reperi nastavili su da koriste sve do 2015. godine, kada se pojavio spot za njihovu pesmu “Borba”, u kojem se jasno vidi grafit ispisan na zidu na kojem piše “Ubij Srbina”. Zanimljivo je da su Jala i Buba od 2016, kada se postali poznati i na ovim prostorima, preko noći prestali da vređaju i pozivaju na ubistvo Srba, pa umesto toga od njih dvojice sve češće možemo čuti kako u intervjuima naglašavaju da su odlični prijatelji s našim pevačima i da je najbolja publika u Beogradu.

Da li su zaista promenili mišljenje i pokajali se zbog širenja mržnje ili su shvatili da im je bolje da se primire jer ovde zarađuju ogroman novac, nije nam poznato jer ni Jala ni Buba nisu bili dostupni za komentar.