A lepo mi je mama govorila :( :( :(

Došao Piroćanac u poljoprivrednu apoteku da kupi sprej protiv mušica. Prodavac mu ponudi dva spreja: Ovaj košta 5 km i ubija oko 1.000 mušica, a ovaj vam košta 10 km i ubija oko 5000 mušica. Piroćanac se okrene i pođe iz radnje. Pa kuda ćete? – upita prodavac. Da si izbrojim mušice, odgovori Piroćanac.

Uhvatio gazda voćnjaka lepu i mladu Ciganku u krađi šljiva. E, sad ću sve te šljive da ti nanižem oko vrata, i da te vodim kroz selo kao lopova. Nemoj bre gazdo, sramota. Neću jedino ako ćeš da vodimo ljubav. Moram da pitam Cigu, da vidim šta on kaže. Stvarno sramota – kaže Ciga – dobro, može, ali samo malo. Gazda navalio, Ciganki prija, a Ciga viri i komentariše: Vidi ti njega, za šaku šljiva koliko navalio. Tek će Ciganka: Nek navalio kol’ko oće, njegovo je voće!

Šiša Mujo na Baščaršiji mušteriju, a Haso proviri, pa pita: Jel’ gazda Mujo, kad bi me mog’o ošišati? Za dva sata, neb’ moglo prije. Hajd uzdravlje! I nema Hase dva dana, a onda opet ista priča … Za sat i po dođi – veli mu Mujo. Opet ga nema koji dan, pa kad dođe ponovo će: Kad bi moglo? Za sat. – odgovori Mujo. Ode Haso, a Mujo zovne šegrta: Kemo, sine, deder vidi kud ide ova budala, kad se ni jednom ne vrati na šišanje. Ode Kemo i vrati se, a sve se smijulji … Đe ode, Allaha ti, ona budala? Kod gazdarice, gazda.