10 ambulantnih zapovjedi!!!

Sretne kum svoju kumu a kod nje prst zamotan, pa je kum upita Jel’ kumo šta je sa prstom? Ma šuti kume zabolio me nazdravo pa evo ganjam lijekove ali ništa ne pomaže. Kum, stara lopuža, kuma mu se sviđa, pa ima i plan ako upali dobro je. Kumo, stavi ti njega dole i ima to za dan da prođe. Kuma, naivna pa ga i posluša ali imala sreće pa stvarno bilo bolje. Kroz nekoliko dana sretnu se oni ponovo. Ona mu se radosno javi. Kako si kume? Vidim nisi mi nešto dobre volje. Nikako, kumo. Nezgodno mi reći, ali boli me ona stvar! Joj kume, a što ga i ti nebi stavio dole i probao kao ja? Kum stari lisac polako kumu obrađuje pa kaže: Ma nemam gdje kume, stavio bi ja. Pa, evo, stavi ga u moju… I naravno ode kum kod kume i počeo da obrađuje kumu kad će ona: Eh, kume, mi se liječimo, a da nas neko vidi, reko bi da se je*emo..

Sjedi Mujo sa lijepom Fatom u gradskom parku. Sviđa mu se Fata, volio bi da je kresne ali ne zna kako da započne razgovor. Dosjeti se Mujo, pa pomisli nema šta izgubiti i kaže Fati: A, jel’ bona šta ti misliš o ovoj situaciji u Jemenu?
Fata očito ne mari za prilike u svijetu pa mu odgovori: Ma, je*e mi se!!! A Mujo će: Ma je*e se i meni ali ne znam kako bi te pit’o

Odlučio Mujo da se ženi pa sve svoje jarane obavijesti. Ali nikome nije jasno zašto je izabrao utorak kad svi se
žene i udaju subotom. Skupili se svi jarani na momačkoj večeri, pa će ti Haso da upita Muju: Jel’ bolan jarane, zašto utorak kad svi se žene subotom? Mujo ga pogleda čudno pa mu kaže: Što da sebi pokvarim vikend!!!