Volim muža ali ipak volim i……

Žalio se Lala na regrutaciji da slabo vidi. Poslali ga u Novi Sad pred vojnu komisiju. Ljekar mu kaže: – Pročitaj onu parolu. – Koju parolu? – pita Lala. – Onu na tabli. – Izvin’te, na kojoj tabli?
– Pa onoj na zidu. – Bud’te ljubazni, pokažite mi taj zid. Oslobođen vojne obaveze, odlazi Lala u kino da prekrati vrijeme do polaska kući. Završio se film, upalilo se svjetlo. Lala ugleda pored sebe zapanjenog predsednika vojne komisije. Sjeti se: – Izvin’te, ide l’ ovaj autobus za Liman?

Udala se Fata za Muju pomorca. Ali proveli su samo prvu bračnu noć zajedno, a on je već morao da pođe na put. Ostavi on Fatu kod svojih kući, a Fata će: -Jadna sam ti ja bez tebe Mujo. Kako ću ja bez onih stvari? Mujo: -Ništa se ti ne brini, kupio je tebi Mujo vibrator i to sa 6 brzina. Kad svi zaspu, a ti mene poželiš, imaš 6 brzina pa se utješi. Kako je već bilo na selu, svi spavaju u jednoj sobi, a Fati malo neprijatno da je nebi čuli. Sati idu, a Fati đavo neda mira… -Ma samo ću lagano prvom…. Svidjelo se njoj, pa upali ona 2, pa 3-4-5, i na vrhuncu kad je više nije bilo briga, prebaci ona i u 6-tu brzinutu. Vibrator podivlja, ispade joj iz ruke i pođe da skače po podu!  A Mujina mati sakrivena ispod jorgana kaže: -D’rž ga nevista bona, sve će nas poj***ti!!!