Treba mamin savet poslušati :D :D

Poslije mnogo godina braka Mujo se žali jaranu Hasi: -Haso jarane, moja Fata me odavno već nervira i rado bi je se riješio, ali ne znam kako…ipak smo dugo zajedno. Haso vrti glavom pa mu kaže: Jarane, barem ti je to lako. Evo ovako ćeš da uradiš i ima Fata da rikne ili da ode od tebe. Zapamti 40 dana svaki dan vodiš ljubav sa Fatom i vidjećeš da će za 40 dana ili da rikne ili da pobjegne od tebe. Prolaze dani, a Mujo sve iscrpljeniji a Fata se preporodila. Sretoše se stari jarani. Mujo jedva hoda, podupire se štapom. Pita njega Haso:-Iii? Kako je Fata??, je li riknula ili pobjegla??? A Mujo će njemu: -Ma šuti jarane, eno je po kući pjevuši, razvaljanila se a hudnica ne zna da će sutra umrijeti!!!

Opklade se policajci sa Mujom i Hasom da će dokazati da su gluplji od njih dvojice. Pala opklada…. Policajci se dogovore da naprave most na sred livade. Nakon završenog posla ujutru krenu da obavjeste Muju i Hasu. Ali prije nego se uspjeli pohvaliti ugledaše Mujeu i Hasu na mostu kako pecaju.

Dva policajca se voze u čamcu na jezeru. Jedan primijeti da voda ulazi u čamac i traži od drugog da dovesla do obale da se ne utope. A drugi mu kaže: – Glupane, u tako plitkom čamcu ne možemo se utopiti!