Šta napraviti prije tuluma da mamurluka ne bude…

Prije tuluma na kojem ima alkohola pojedite masnu ribu, kokice ili kolače koji će apsorbirati negativne tvari iz alkohola pa ćete se ujutro osjećati dobroPripremite vitaminsko-mineralnu bombu od dva aspirina, 600 mg vitamina C, 1-2 tablete B kompleksa, banane, male limenke bilo kojeg energetskog napitka, nekoliko jagoda, dvije jušne žlice meda, šalice narančinog soka, pola šalice mlijeka (kravljeg ili zamjenskog biljnog), četvrtine čajne žlice soli te prstohvata mljevenog muškatnog oraščića – smiksajte i popijte. Ako ste pri sebi, s tuluma se kući vratite šećući po svježem zraku.

  • 1. Losos – Alkohol iz tijela izvlači vitamin B-12, a losos sadrži goleme količine tog vitamina. Nutricionisti se slažu kako ovi vitamini imaju pozitivan utjecaj na tijelo, poput djelovanja na pamćenje i poboljšanja neurološke funkcije.
  • 2. Tjestenina – Alkohol u tijelu mijenja razinu glikogena, a tjestenina je bogata ugljikohidratima koji pomažu da razina ostane na potrebnoj razini. Naravno, nećete pogriješiti ni sa nekom drugom tjesteninom.
  • 3. Humus – Kako biste spriječili mamurluk, humus možemo iskombinirati uz povrće. Humus se radi od slanutka, a ta se grahorica smatra super namirnicom. Sadrži sve važnije vitamine i minerale, među kojima ima najviše B vitamina.
  • 4. Mlijeko – Prije nego što izlazite popijte čašu mlijeka. Bogato je kalcijem, a bitno je napomenuti i da je 90 posto njegovog sastava voda, tako da sigurno nećete dehidrirati.
  • 5. Jogurt – Bogat ugljikohidratima, mastima i proteinima, a uz to i kremast. Jedan je od dobrih odabira prije razuzdanog izlaska. Osim toga, ima dosta vode pa i to pomaže u prevenciji.
  • 6. Piletina – Hrana bogata proteinima u našem se organizmu dulje zadrži. Možete pripremiti piletinu s povrćem ili neki sendvič od piletine, samo ne pretjerujte s količinama.
  • 7. Jaja – Jaja su jedna od najboljih namirnica za sprečavanje mamurluka zbog svojih esencijalnih aminokiselina.  Možete ih pripremiti na maslinovom ulju koje će apsorbirati barem dio viška alkohola.
  • 8. Kolači – Slatko vam sigurno neće odgovarati jutro nakon tuluma, ali dobro bi bilo pojesti pokoji slatkiš prije proslave jer ćete sigurno konzumirati manje alkohola.
  • 9. Kokice – Kokice, a naročito one sa puterom pomažu pri upijanju alkohola koji ćete popiti. Možete ih pojesti prije nego što izađete ili uz piće.
  • 10. Krastavci – Prije izlaska pojedite kisele krastavce. Kiseli krastavci u sebi imaju dovoljno vode i soli da ispune vaše tijelo elektrolitima. Pasat će i jutro poslije.