Mujo i njegova ljubavnica :D :D :D

Šeta Fata gradom kad ugleda svog Muju kako sjedi sa atraktivnom plavušom, prilazi stolu i kaže mu: -Ko ti je ova??! Mujo smireno joj kaže da mu je to ljubavnica. Fata se naljuti pa će: -Đubre jedno pokvareno, zar ti ja ne valjam??, hoću razvod odmah!!! Mujo će opet: -Sjedi bona Fato da ti objasnim. Fata sjeda za sto, a Mujo će: -Sad ti je bona Fato to moderno da se ima ljubavnica, a što se razvoda tiće nije problem, ali nema više skupih ljetovanja, zimovanja, kupovina bunde, cipela i ostalog… Fata šuti i konta šta da radi, kad vidi ona Haso da šeta sa nekom crnkom pa će Muji: -Mujo moj, ko je ona sa Hasom, nije ono Mersiha njegova? Vidiš Fato o tome ti i govorim, sada svi imaju ljubavnice. A Fata će: -Neka Mujo ako je tako nek bude, al’ samo da ti kažem da je naša ljepša.

Uđe pijanac s poderanim ruksakom i starim novinama u autobus i sjedne kraj sveštenika. Izvadi flašu s rakijom, popije u jednom cugu sve što bilo u flaši, uzme svoje novine i poče da čita. Sveštenik se pravi kao da pijanac ne postoji i skriva svoju nelagodu. Nakon par minuta pijanac se zagleda u njega i pita: – Čujte oče, recite vi meni od kog đavola se dobija taj artritis? Sveštenik mu podrugljivo odgovori: – Artritis je posljedica pokvarenog života, odlaženja griješnim ženama, prekomjernog pušenja i odanosti piću, posebno žestokom alkoholu. Od opijanja koja završavaju noćima provedenim s prostitutkama i od mnogih drugih svinjarija i gadosti! – A u pi**u materinu, odvrati pijanac i nastavi da čita. Sveštenik se osjeti krivim za sve što je ovako grubo rekao pijancu i odluči dai mu se izvini, te pun razumjevanja kaže: – Oprostite, nisam namjeravao biti tako grub, ali recite mi od kada bolujete od artritisa? – Ja? Ma neeee, nemam ja tu bolest, samo sam čitao ovaj članak u novinama gde kaže da Papa pati od artritisa već nekoliko godina.

Dolazi Ciga kod predsjednika i kaže: -Presedniče, moj gazda sa ženom i jednim djetetom živi u vili sa bazen. Ja sa ženom i petoro djece živim u šupu. Da li je to pravilno? Predsjednik: -Nije pravilno, pravilno je -u šupi-.